Eerste Home Automation workshop een succes!

Gisteren heeft de eerste workshop avond plaatsgevonden in het huis van de toekomst. Met een ruime opkomst een succes, creatief met ruimte omgaan was dan ook een must!

Na een eerste introductie over de mooie locatie (het huis van de toekomst) door Ad van Berlo en Richard Passmans zijn we van start gegaan met de workshop. Een eerste theorie en achtergrond over Domotica om vrij snel daarna echt aan de slag te kunnen gaan met de hardware.

Onder het genot van een natje en een droogje hebben de deelnemers de eerste stappen kunnen zetten in Domotica door het installeren en configureren van een Raspberry Pi om daarna Domoticz te installeren. Daarmee hebben sommige deelnemers ook meteen kennis kunnen maken met uitdagingen als Ubuntu, terminal, SSH, en SSL.

Een korte impressie van de avond in beeld:

Volgende workshop

Voor de volgende workshop is het programma onder andere een introductie in de verschillende mogelijkheden en we gaan zelf een sensor of schakelaar bouwen op basis van de ESP8266 chip. Inschrijven kan via de Meetup website:

MADspace Domotica Workshop # 2

MADspace Domotica Workshop # 3

MADspace Domotica Workshop # 4

MADspace Domotica Workshop # 5

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op de MADspace maillijst om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen rondom deze workshops:

https://madspace.nl/cgi-bin/mailman/listinfo/maillijst

Meer informatie

Meer informatie over deze workshops, presentatie en informatiebronnen kan je vinden op de project pagina:

http://www.stichtingmadspace.nl/projects/home_automation.html

Social:

Open:

  • Woensdag 20:00-23:00 (LET OP: als wij niks voor deze dag op onze events lijst hebben staan. Dan kan het zijn dat u aan de gesloten deur staat.)

Bezoekadres:

  • Stichting MADspace
  • Bilderdijklaan 19
  • 5611 NG, Eindhoven
  • Map

HR: