Aankondiging - Conference Privacy TU/e (2019-06-28)

Met onze Privacy werkgroep bezoeken we de jaarlijkse Privacy conferentie van de TU Eindhoven.

The Eindhoven Institute for the Protection of Systems and Information (Ei/PSI) organizes a 1-day event on Security in Times of Surveillance on Friday, 28 June 2019. The event will take place at the Technische Universiteit Eindhoven in the Blauwe Zaal. It features invited talks covering technical as well as legal and political aspects of security and surveillance.

Het programma voor vrijdag 28 juni staat hier


Op zaterdag 29 juni houden we aansluitend een -besloten- event voor onze Privacy werkgroep.

We bezoeken historische plekken in Eindhoven met als thema ‘Spionage-technologie in de 2e wereldoorlog’.

De activiteit begint om 13:30 en eindigt om 17:30 met pizza’s bij MADspace.


Korte samenvatting Privacy Conferentie

Met ongeveer 10 hackers waren we op deze conferentie, gehouden in de Blauwe theaterzaal van de TU/e.
De keynote werd gegeven door het Cryptomuseum (dit duo gaf in november ook een presentatie bij MADspace). Hele indrukwekkende historie van veiligheidsdiensten en voor velen van ons was dit hierom de favoriete talk van de dag. Edward Snowden was de publiekstrekker van de conferentie, hij sprak een uur lang via video-conference over hoe ontzettend anders het internet is geworden dan oorspronkelijk was voorzien. Hij was vol lof over de mogelijkheden van cryptologie op het web.
Mijn favoriet van de dag was Sjoera Nas, zij presenteerde haar onderzoek naar de juridische aspecten van de Microsoft licentie (met name het product Microsoft 365). Ingewikkelde juridische materie dus. Microsoft blijkt zeer privacy-onvriendelijke overeenkomsten te sluiten, waarbij het bedrijf zichzelf in een enorme voordeelpositie manouvreert. Hier het onderzoek waar ze over sprak.
De afsluiting van de conferentie werd gedaan door Sofia Celi (de partner van Ola Bini, een privacy activist die recent is opgepakt in Ecuador). Zij sprak over het ontwikkelen van privacysoftware EN hoe politiek riskant dit kan zijn. Opgelucht dat Bini weer vrij was gelaten (onder druk van internationale aandacht), verzocht ze de zaal om -nog- meer aandacht voor deze zaak te geven: het proces loopt immers nog. Via deze link kun je helpen.
Iedereen was het met elkaar eens: de conferentie was een groot succes en volgend jaar gaan we weer!

Social:

Open:

  • Woensdag 20:00-23:00 (LET OP: als wij niks voor deze dag op onze events lijst hebben staan. Dan kan het zijn dat u aan de gesloten deur staat.)

Bezoekadres:

  • Stichting MADspace
  • Bilderdijklaan 19
  • 5611 NG, Eindhoven
  • Map

HR: