Aankondiging – Event intermezzo – Behandeling van enkele technische onderwerpen (2020-03-11)

Op woensdagavond 11 maart 2020 ̧ vanaf 20:00 uur, organiseren we op onze MADspace locatie een event over enkele technische onderwerpen (hacks) die voor MADspace een interessante uitdaging kunnen zijn om hiermee wat te gaan doen.

Op deze bijeenkomst zal bij MADspace hiertoe een korte presentatie worden gehouden. Na afloop is er ruimte voor napraten en een netwerkborrel.

De agenda is als volgt:

20:00 uur: Inlopen en koffie

20:30 uur: Start presentatie

21:15 uur: Korte gelegenheid voor vragen, toelichtingen en discussie

21:30 uur: PAUZE

21:45 uur: Technisch-sociaal café – Wat is leuk ? Waar liggen de echte uitdagingen ?

22:30 uur: Napraten en netwerken

23:00 uur: Sluiting

Hierbij komen de volgende (losse) technische onderwerpen aan bod:

1) Cryptografie, cyberwars en NSA. Welke thema’s ? Welke technologie is hier bepalend ?

2) PREPPERS – Voorbereid zijn op een disruptie. Wat bedoelen we precies met “voorbereid” zijn ? Wat heeft dat met techniek en hacken te maken ? En … welke soorten disrupties ?

Een ludiek filmpje over Preppers in NL vindt je hier:

https://www.youtube.com/watch?v=MDOn5R0-ziA

3) ”De Wet van Moore” en ICT-benchmarking – De toekomstige ontwikkelingen in prestatie/prijs-verhoudingen van ICT-hardware: CPU, GPU, DRAM, SSD, PCB, HD etc.

4) Communicatie met je smartphone – via een provider en/of zonder provider – andere mogelijkheden van het gebruik van mobiele apparatuur en andere soorten apps-gebruik.

5) James Bond (agent 007) en zijn gadget-koffertje aka de belofte van de hacker bag. Gewapend met een klein etui vol tools en micro-electronica, dat voorzien is van de laatste snufjes, blijkt menig Eindhovense hacker stiekem te willen concurreren met de Intelligence Service van de Britse Kroon.

Hier een filmpje ter inspiratie:

https://www.youtube.com/watch?v=_DJle7YfdII

Social:

Open:

  • Woensdag 20:00-23:00 (LET OP: als wij niks voor deze dag op onze events lijst hebben staan. Dan kan het zijn dat u aan de gesloten deur staat.)

Bezoekadres:

  • Stichting MADspace
  • Bilderdijklaan 19
  • 5611 NG, Eindhoven
  • Map

HR: