Q: Hoe zit dat nu met MAD, MADlab en MADspace? Wat is nu wat?

A: Het MAD Emergent Art Center is een organisatie die zich bezig houdt met projecten op het raakvlak tussen techniek en kunst. MADlab is in principe een onderdeel van MAD, maar in de praktijk blijken deze twee termen vaak uitwisselbaar. Meer info hierover op de MADlab website. MADspace is in 2009 begonnen als een onderdeel van MAD. In 2013 is een eigen stichting opgericht voor MADspace. Maar ook nu nog faciliteert MADlab de hackerspace door de (kantoor)ruimte beschikbaar te stellen. MADlab en MADspace hebben nog altijd veel overlap in hun doelen en we werken dus met veel plezier samen.

Q: Welke voorzieningen hebben jullie?

A: We hebben de mooie (kantoor)ruimte van MADlab die we in de avond en weekend mogen gebruiken. We hebben stroom, internet, koffie en bier, dus in alle basisbehoeften is voorzien ;-) Verder hebben we wat elektronica middelen: soldeerbouten, multimeter, oscilloscoop, functiegenerator. Ook heeft MADlab een 3D-printer waar we gebruik van kunnen maken.

Q: Hebben jullie ook power tools (bijv. CNC-frees, lasersnijder, zaagtafel)?

A: Helaas hebben we zulke tools momenteel nog niet, maar we hebben wel de ambitie om ook dit soort apparatuur voor onze deelnemers beschikbaar te hebben. De beperkende factor is momenteel ruimte: in de kantoorruimte waar we nu zitten is op dit moment geen plaats voor dit soort apparatuur. (Mocht je ideeën hebben hoe/waar we een MADspace-ruimte kunnen realiseren die we als werkplaats kunnen gebruiken, laat het vooral aan ons weten!)

Q: Wat kost het om mee te doen met MADspace?

A: Momenteel is deelname gratis. Dit kunnen we doen doordat MAD haar ruimte kosteloos voor ons beschikbaar stelt. Als we meer kosten krijgen (bijv. huur voor ruimte), gaan we mogelijk wel een maandelijkse bijdrage vragen aan deelnemers, maar die zullen we proberen laag te houden (denk aan 5 of 10 euro per maand). Omdat we geen onnodige drempels willen opwerpen om mee te doen en omdat we geloven dat er juist in deze regio genoeg te bereiken moet zijn door samenwerking met andere instellingen. Dit gezegd hebbende, financiële donaties zijn altijd welkom!

Meetups:

Visit our Tech events! Hack with us!

Social:

Open:

  • Woensdag/Wednesday 20:00-23:00 (LET OP: als wij niks voor deze dag in onze agenda hebben staan. Dan kan het zijn dat u aan de gesloten deur staat.)
  • Deelnemer worden
  • Vrijwilligen

Bezoekadres:

HR: