Een elektrische fiets onderhouden doe je zo

 

Als je in het verleden een elektrische fiets gekocht hebt, dan is het natuurlijk wel de bedoeling dat de elektrische fiets zo lang mogelijk meegaat. Om dit voor elkaar te krijgen, is het nodig om de elektrische fiets regelmatig te onderhouden. Hierbij maakt het zeker niet uit of je een elektrische fiets van een bekend of onbekend merk hebt aangeschaft. Wil je weten hoe je een elektrische fiets moet onderhouden? Lees dan vooral even verder, want in dit artikel kom je er snel meer over te weten. 

 

Controleer en vervang de banden

Wanneer je een elektrische fietsen wilt gaan onderhouden, is het verstandig om te beginnen met de banden. De banden van een elektrische fiets moet je altijd controleren, want het profiel van de banden kan snel verslijten. Dat heeft er voornamelijk mee te maken dat een elektrische fiets sneller en zwaarder is dan een normale fiets. Mocht het profiel versleten zijn, dan is het aan te raden om de banden te vervangen. Je wilt namelijk niet ten val komen met een elektrische fiets. Dit kan erg gevaarlijk en zelfs dodelijk zijn. Kun je de banden niet zelf vervangen? Ga dan met de elektrische fiets naar een fietsenmaker. 

 

De staat van de batterij

Een van de belangrijkste onderdelen van iedere elektrische fiets is de batterij. De batterij zorgt er namelijk voor dat de elektrische fiets van elektriciteit is voorzien. Hierdoor kun je gebruikmaken van de verlichting, maar ook van de trapondersteuning. Een van de grootste nadelen van batterijen, is dat de technologie nog niet optimaal is en batterijen snel achteruit gaan. Als je de batterij van je elektrische fiets al langer dan een jaar niet hebt gecontroleerd, is het verstandig om dit zo snel mogelijk te doen. Hiervoor heb je wel apparatuur nodig. Heb je de nodige apparatuur niet in huis? Ga dan met de Sparta elektrische fiets naar een fietsenmaker. 

 

Het schoonmaken van de elektrische fiets

Als je klaar bent met het controleren en/of vervangen van de banden en de batterij, is het tijd om de elektrische fiets eens grondig schoon te maken. Gebruik hiervoor nooit agressieve schoonmaakmiddelen of een hogedrukspuit, want dit kan ervoor zorgen dat de elektrische fiets beschadigd wordt en dat wil je natuurlijk niet. Je kunt het beste de elektrische fiets afnemen met een vochtig doekje. Ook kun je een schoonmaakmiddel aanschaffen en gebruiken dat alleen bedoeld is voor het schoonmaken van elektrische fietsen. Dit kun je via het internet bestellen, maar vaak ook aanschaffen bij een fietsenmaker. 

Related Posts