Iedereen kent het wel, een lekker drankje. Het is iets dat het kan afmaken op een feestje, of iets dat je soms nodig heb. Soms is teveel ook weer niet goed, maar een goed aantal is lekker. Alcohol is iets dat vaak op feestdagen en in weekenden gedronken wordt. Sommige mensen vinden het een cruciaal middel in het leven. Er zijn door de jaren heen verschillende combinaties uitgevonden van mix dranken. Toch wil ik even inzoemen op 2 dranken, namelijk gin en vodka.

Gin

Gin, er zijn verschillende soorten gin in de wereld. Engeland heeft dit drankje zo ontwikkeld dat het zich eigen heeft gemaakt en we vaak gin kennen van de Engelse markt. Ook spreken we gin op z´n Engels uit. Vroeger was gin bijna overal te verkrijgen, waardoor in de 18e eeuw een groot deel van de arme bevolking het dronk, het drankje was ook niet duur in die tijd. Later mochten alleen nog caféhouders met een licentie dit drankje verkopen en werdt de prijs en de kwaliteit ook verhoogd. Tegenwoordig is het vaak een duur drankje en wordt het meestal alleen op de meer chique plekken verkocht. In een normale bar zal je het ook nog kunnen vinden. Het drankje is net als de meeste dranken eerst als medicijn ontworpen maar later ontwikkeld naar een meer feestelijk drankje. Wil je gin kopen of denk je erover na? Dit is te verkrijgen in het ruime assortiment van Topdrinks waar ze nog veel meer drankjes verkopen dan alleen gin. 

Vodka

Koud en lekker, dat is hoe de meeste mensen hun vodka willen. Vodka heeft een lange weg afgelegd voordat het de bekendheid kreeg die het vandaag heeft. In 1430 werd voor het eerst vodka uitgevonden door een monnik in Rusland. Polen daar in tegen legt ook de claim op het uitvinden van vodka, maar vodka is een afgeleide naam van het Russische voda, wat water betekent. Vroeger werd vodka vooral gebruikt voor medicijn, maar nu daarintegen is het mensen hun favoriete drankje op de avond. Voor sommige is het te sterk en voor sommige is het te soft. Of je het wel of niet lekker vind maakt niet uit, want het is te combineren met allerlei verschillende andere dranken zodat toch iedereen ervan kan genieteen. Wil je de beste soorten vodka kopen dan is het belangrijk om te kijken naar Topdrinks, zij hebben een groot assortiment met daaronder vodka erin. Dus ben je opzoek naar de beste vodka of wodka of naar een ander lekker drankje, kijk dan zeker even op de website van Topdrinks.

Related Posts